Jdi na obsah Jdi na menu
 


Archiv aktualit 2019

V neděli 8. prosince 2019 k nám zavítá Mikuláš a my doufáme, že u toho budete taky. Podrobné informace k závěrečné akci Inzulínku v letošním roce naleznete v pozvánce. Přihlášky na Mikuláše přijímáme do soboty 30. 11. 2019 prostřednictvím tohoto formuláře. Těšíme se na Vás!


Rádi bychom pochválili tři naše děti a poblahopřáli jim k velkému úspěchu. S táborníky jsme se v létě opět účastnili výtvarné soutěže firmy Novo Nordisk pro děti a dospívající s diabetem, jejíž letošní téma znělo "Moji nejlepší kamarádi a kamarádky". A právě v této soutěži se Kája Motáňová, Honzík Olšák a Alenka Linhartová umístili se svými obrázky "na bedně". Jste skvělí a děkujeme za reprezentaci! Kája s rodiči navíc využili pozvání od pořadatelů a v pátek 6. prosince 2019 vyrazili do Prahy na slavnostní vyhlášení vítězů výtvarné soutěže. Jejich zásluhou tak vznikla fotodokumentace z akce, která je doplněna o fotografie obrázků od všech tří výše zmíněných dětí.


Jménem 1. HFK Olomouc Vás zveme na Mikulášskou nadílku s rozsvícením vánočního stromu. Akce se koná v pátek 6. 12. 2019 od 17 hodin na stadionu v Holici, Staškova 28. Bližší informace se dočtete v pozvánce.


Jubilejní pátý VÍKENDOVÝ EDUKAČNÍ POBYT pro rodiny s dia dětmi konaný v Rekreačním středisku PEKÁRNY - RALIŠKA na Horní Bečvě od pátku 20. do neděle 22. září 2019 je za námi. Bylo s Vámi opět moc fajn, přátelé. Letošní Rališka byla o řemeslech - pekař, krejčí, kovář, dojička, stavebník a jiné, a moc jsme si to užili. Jak oblíbená akce probíhala tentokrát a co vše kromě řemesel jsme stihli, o tom si můžete přečíst v článku od rodiny Knápkovy. Na konci reportáže je připojena malá fotogalerie. Doufáme, že se Vám Rališka 2019 líbila stejně jako nám, a budeme se těšit zase za rok.


Předsedkyně Inzulínku Ali Jouklová se zúčastnila 10. ročníku soutěže ŽENA REGIONU. Tato soutěž je určena "všem ženám, jež svým aktivním přístupem motivují a obohacují ostatní, podílejí se na veřejném životě, pomáhají nemocným, dětem či zvířatům nebo přispívají ke zlepšení a rozvoji svého regionu. Nejedná se přitom jen o veřejně známé a úspěšné osobnosti, ale především o obyčejné ženy, o jejichž smysluplných a nezištných aktivitách nemá veřejnost ani média většinou ani tušení. Cílem soutěže ŽENA REGIONU je ocenit úsilí výjimečných žen, zviditelnit jejich smysluplnou práci a aktivity. Ukázat, že každý region má mnoho neobyčejných žen, které mnohdy nejen pracovní, ale i volný čas obětují pro ostatní." A tohoto ocenění se dočkala i naše Ali (viz foto). GRATULUJEME! Článek z akce i s fotografiemi je k dispozici po kliknutí na tento odkaz. Zásluhou Verči Jouklové máme z předávání ocenění i video, které můžete zhlédnout ZDE. Veru, děkujeme.


Rádi bychom touto cestou poděkovali 1. SK Prostějov - fotbalovému klubu se srdcem na správném místě, který při příležitosti 115. výročí klubu daroval celé vstupné ve výši 19.850 Kč spolku Inzulínek. Vstupné bylo ze zápasu hráčů 1. SK Prostějov nad 40 let s hráči fotbalových internacionálů vedených Pavlem Kukou, kteří tuto částku okamžitě navýšili na 50.000 Kč. Děkujeme za spolek Inzulínek a za naše děti. Jsme rádi, že Vaše srdce bijí právě pro ně. Fotografie z akce od našeho dvorního fotografa Vráti Ondráčka si můžete prohlédnout ve fotoalbu.


V pátek 6. září 2019 se na 1. SK Prostějov slaví 115. výročí klubu. Při této příležitosti sehrají muži od 17:00 hod. zápas s výběrem bývalých reprezentantů - viz pozvánka na akci. Výtěžek ze vstupného chtějí věnovat našim dětem. Byli jsme požádáni, zda by naše děti nedoprovodily všechny hráče - potřebují 22 dětí. Prosíme přihlašujte se na e-mail jouklovaa@seznam.cz, kde uvedete jméno a příjmení dítěte, věk + velikost trička. Dopravu tentokrát nezajišťujeme, ale věříme, že se nás sejde dost.


Máme za sebou další letošní akci - Dětský den na 1. HFK Olomouc, který proběhl v sobotu 1. června 2019. Tímto bychom rádi poděkovali všem, kdo se na akci podíleli. Jednak akce byla perfektní a jednak nám 1. HFK Olomouc věnoval 5.000 Kč na naši činnost. Děkujeme Vám, jste skvělí! Momentky z Dětského dne svým fotoaparátem zachytil Vráťa Ondráček a jeho zásluhou tak opět všichni máme krásné vzpomínky na akci Inzulínku. Snímky od Vráti a dalších fotografujících, které se k nám dostaly, najdete tradičně ve fotoalbu.


Protože někteří už plánujete letošní dovolenou, přinášíme Vám stručné shrnutí pro "létající diabetiky" od kamaráda Ing. Petera Hercega ze Spišiačiku. Potřebné informace naleznete ZDE.


Dokumenty pro účastníky letního dia-tábora, který se koná od soboty 10. do soboty 17. 8. 2019 v Horské chatě Karolinka ve městě Karolinka, byly rodičům všech dětí vybraných do tábora zaslány na e-mail a pro případ potřeby jsou k dispozici také na těchto stránkách.


Sice nám teprve začal květen, ale my už za Vámi míříme s informací, že se blíží červen. Důvod je nasnadě - hned první den následujícího měsíce slaví svátek všechny děti, a přesně na 1. června vyšel letos i termín Dětského dne, který tradičně spolupořádáme s fotbalovým klubem 1. HFK Olomouc a za spolupráce se zaměstnanci Dětské kliniky Fakultní nemocnice Olomouc. Více informací k této akci se dozvíte z letáčku, přihlašování pak probíhá až do středy 22. května 2019.


Na portálu HitHit probíhá sbírka na knížku "Sladký roky" o dětech a dospívajících s diabetem 1. typu od autorky Diany Kutilové. Jedná se o pokračování knihy Šípkové Růženky naruby, která vyšla v loňském roce a z naší vlastní zkušenosti můžeme napsat, že se četla jedním dechem. Vydání knížky "Sladký roky" lze podpořit několika způsoby - zakoupením samotné knihy, pořízením trička s potiskem růže s kapkou krve a nápisem Sladké děti (foto ZDE), případně koupí ručně malovaného trička s růží (květinu namaluje dcera paní Kutilové Terka na tričko barvy dle Vašeho výběru, ukázkové foto ZDE). Veškeré informace o sbírce najdete pod tímto odkazem. Děkujeme i jménem Dianky a Terky za Vaši pomoc a podporu.


Martin Krososka, student psychologie na Filozofické fakultě Univerzity Palackého v Olomouci a zároveň od 13 let diabetik 1. typu, hledá v rámci své bakalářské práce respondenty k vyplnění dotazníku, jež zkoumá život mladých lidí s diabetem. Podmínkou účasti je DIAGNÓZA DIABETES MELLITUS 1. TYPU A VĚK 15-25 LET. Vyplnění dotazníku je samozřejmě anonymní a získané údaje budou sloužit pouze pro účely vypracování bakalářské práce. Dotazník najdete pod tímto odkazem. Martin Vám bude za Vaši pomoc a Váš čas moc vděčný.


První letošní akce je úspěšně za námi. I když jsme se nesešli všichni, protože hodně dětí onemocnělo, nebojíme se říct, že "maškarák" byl super. Masky byly úžasné a Míša a její show skvělá. Budeme se na všechny těšit u další společné akce. Za krásnou fotodokumentaci děkujeme Vráťovi Ondráčkovi a dalším fotografujícím, kteří nám poslali své snímky.


Podrobné informace k letnímu dia-táboru, který se bude konat od soboty 10. do soboty 17. srpna 2019 v Horské chatě Karolinka ve stejnojmenném městě na Valašsku, a také formulář přihlášky naleznete pod tímto odkazem.


Dne 26. ledna 2019 na 20. Dnech dětské endokrinologie byla naší MUDr. Jitřence Venháčové předána prof. MUDr. Janem Leblem, CSc. Cena doc. Aloise Kopeckého, CSc., zakladatele dětské endokrinologie, za celoživotní práci a významný přínos v oboru dětské endokrinologie. Cenu jí udělil výbor České endokrinologické společnosti JEP a vedení pracovní skupiny pro dětskou endokrinologii ČPS ČLS JEP. Kromě toho udělil výbor České diabetologické společnosti naší paní asistentce Čestné členství v České diabetologické společnosti ČLS JEP za dlouholetou činnost v oboru diabetologie. Toto ocenění, které je nejvyšším vyznamenáním ČDS, osobně převezme na 55. Diabetologických dnech v Luhačovicích 11. dubna 2019. Srdečně blahopřejeme a jménem Inzulínku i jeho "předchůdkyně" - olomoucké odbočky Sdružení rodičů a přátel diabetických dětí - děkujeme za mnohaletou péči a starost o dia děti a veškerou práci a činnost v jejich prospěch a pro jejich dobro.


ARCHIV AKTUALIT 2021

ARCHIV AKTUALIT 2020

ARCHIV AKTUALIT 2018

ARCHIV AKTUALIT 2017

ARCHIV AKTUALIT 2016