Jdi na obsah Jdi na menu
 


Bezlepkový houskový knedlík

Suroviny:

  • 250 g mouky Schär MIX B
  • 200 ml mléka
  • 1 vejce
  • 1 kávová lžička soli
  • ½ balíčku sušených kvasnic
  • 1 houska Panini od Schär nakrájená na kostičky (nebo 1 hrst burizónů - knedlík pak bude víc nadýchaný)
  • špetka cukru


Postup:

V trošce mléka rozpustíme špetku cukru, kvasnice a trochu mouky a necháme vykynout. V míse smícháme mouku, sůl, vejce, vykynuté kvasnice a mléko. Těsto dobře smícháme a nakonec přidáme housku. Knedlík necháme vykynout.

Rada paní kuchařky: Je lepší vše vařit nad párou než ve vodě, knedlíky pak nejsou tak rozmočené.