Jdi na obsah Jdi na menu
 


Den dětí 2015

Poslední květnovou sobotu se v Hustopečích nad Bečvou uskutečnil Den dětí, který pro své členy uspořádalo sdružení INZULÍNEK. Akce se konala na místním fotbalovém hřišti. Bylo krásné teplé počasí, takže nic nebránilo tomu, aby si tuto akci všichni užili.

Každé dítko dostalo balíček se svačinkou a na pití kofolu bez cukru, kterou sdružení věnovala jako sponzorský dar společnost KOFOLA.

Děti si mohly vymalovat sádrové odlitky různých zvířátek, kytiček nebo autíček. Kluci povětšinou běhali po hřišti a hráli fotbal.

img_3421.jpg


Před polednem se na hřišti objevil klaun s velikým kufrem. Jak ho děti spatřily, všechny se za ním rozběhly a začaly ho vítat. Klaun z kufru vytáhl balónky, pumpičku a začal svýma šikovnýma rukama dělat z balónků prapodivné tvary. Děti musely poznat, co klaun vytvořil. Mezitím ještě dostávaly malé úkoly a ten kdo nejlépe klaunem zadaný úkol splnil, dostal za odměnu balónek. Děti nadšeně poslouchaly klauna, plnily úkoly a čekaly, až jim klaun udělá z balónku to, co si přejí.
 

img_3422.jpg


Mezitím větší kluci rozdělali oheň a rodiče opékali dětem bezlepkové špekáčky. Nastal čas oběda, takže začalo hromadné měření glykémií a píchání inzulínu. Našemu synovi moc pomáhá, když vidí, že v tom není sám.

Po obědě začal klaun uklízet svou balónkovou show a odcházel. Museli jsme se smát tomu, že už ho nikdo z dětí nedoprovázel, tak jak tomu bylo, když ho vítaly při jeho příchodu. Měly totiž jiný bod zájmu – malování na obličej. A tak během chvilky běhali po hřišti spidermani, motýlci, tygříci a kočičky.
 

img_3514.jpg


Opět jsme se setkali s úžasnými lidmi, poznali nové rodiče, diskutovali o diabetu svých dětí a měnili si zkušenosti. Doufám, že mluvím za všechny zúčastněné, ale byla to opět parádní akce, kterou si všichni moc užili.

Chtěla bych moc poděkovat všem lidem, kteří se na těchto akcích podílejí a starají se o zábavu našich dětí.

Renata Růžičková

 

Náhledy fotografií ze složky Den dětí