Jdi na obsah Jdi na menu
 


Den dětí v Hustopečích nad Bečvou

Dne 31. 5. 2014 se uskutečnil Den dětí Inzulínku v Hustopečích nad Bečvou. Pro nás, pořádající, to byla první větší akce, takže taková premiéra.

Ve středu jsme zkontrolovali „splněné“ úkoly a čekali na sobotu. Nervozita byla veliká, protože se ochladilo a neustále pršelo. Měli jsme i záložní plán – malý sál našeho kulturáku. Naštěstí vše klaplo a počasí vyšlo na jedničku. Program pro účastníky začal v sobotu dopoledne prohlídkou kozí farmy. Na „Kozím Hrádku“ byla pány Staňou Kollárem a Peťou Gracem připravena nejen prohlídka jejich farmy, ochutnávka výrobků z kozího i kravského mléka, ale také možnost podojit si kozičku. Po prohlídce farmy jsme se vrátili zpět na hřiště místní tělovýchovné jednoty, kde už se připravoval oběd. Předseda našeho sdružení pan Joukl s dcerou Verunkou opékali sendvičový nářez. Ten nám sponzorsky věnovala firma Váhala a spol. s r.o. Bylo ho dost pro všechny a děti měly i nášup. Byl zajištěn i pitný režim. Firma Kofola a.s. CZ nám sponzorsky darovala 13 balení kofoly slazené stévií. Děti sportovaly a tak si mohly dopřát i cukrovou vatu, kterou jim natočil do kelímků výrobce pan Těšický, a k tomu ještě vyfasovaly balíček s pitíčkem a horalkou. Po obědě přijela slečna, která dětem malovala na obličej obrázky dle jejich přání. Na hřišti byla pro děti i jejich rodiče připravena zábava v podobě skákání v pytlích, chůdy, obrovské puzzle, kolo štěstí, deskové hry a jiné. Před odjezdem si nakonec všichni zájemci ještě udělali obrázek z barevného písku. Nevím, jak se tato akce líbila dětem a jejich rodičům, ale šlo hlavně o to, aby se poznaly i jiné děti, které mají stejný problém. U rodičů, aby se vzájemně poznali a mohli si pomáhat. Protože - všichni jsme na stejné lodi.

Zúčastnilo se 47 dětí a rodičů. Není to velké číslo, ale alespoň pár lidí nám věnovalo svůj čas…

Ještě jednou bych chtěla poděkovat všem sponzorům a pomocníčkům – bez Vás bych to nezvládla, protože na začátku byl jen nápad

A teď konkrétně:

Za výpomoc při organizaci akce MEIS Hustopeče nad Bečvou, Libušce Těšické (moje pravá ruka), Monice Těšické, Terce a Míši Smilkovým, Verunce a Radomírovi Jouklovým, Tomovi Vaněkovi, farmě „Kozí hrádek“ za exkurzi, Mirovi Hýžovi, který zajistil bezplatný pronájem místního hřiště, hospůdce na hřišti paní Vaculové a panu Vaculovi. Sponzorům Vlastíkovi Váhalovi z firmy Váhala a spol. s r.o. za zajištění obědu, firmě Kofola a.s. CZ za pitný režim a Petrovi Těšickému za cukrovou vatu.


Ještě jednou díky všem ……. Ali Jouklová

 

Náhledy fotografií ze složky Den dětí

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

velký dík

(Radka, 29. 6. 2014 12:08)

Dětský den byl naprosto užasný,jsme radi,že jsme se zučastnili a prožili s Vámï bezva den...těšíme se na příští setkání :-) Martinkovi

:-)

(Dana, 10. 6. 2014 22:26)

děkujeme za příjemný den,bylo to moc fajn a cukrová vata s námi neprovedla zhola nic :-)

PODĚKOVÁNÍ

(Růžičkovi :), 4. 6. 2014 17:28)

Chtěli bychom poděkovat Všem, co se podíleli na přípravě a organizaci dětského dne. Ondrášek si to moc užil a večer před spaním nám říkal: "Maminko, Ondrášek se měl dnes moc dobře. Ondráškovi se moc líbilo s kamarádama."
Takže ještě jednou DĚKUJEME a těšíme se na další setkání ;-)
Renata, Jirka a Ondrášek Růžičkovi

jak se líbil dětem ?

(ali, 3. 6. 2014 19:47)

Zajímalo by mě, jak se dětem líbil Den dětí a taky jestli byly glymči ok a co s nimi provedla cukrová vata ?