Jdi na obsah Jdi na menu
 


Dia olympiáda a drakiáda

V sobotu 4. 10. 2014 nás v Hustopečích nad Bečvou čekala obrovská akce. Nejen rozsahem, ale i účastí našich členů. Počasí nám moc nepřálo (byla obrovská zima a vlhkost), ale nadšení by se dalo rozdávat .

Začínali jsme přivítáním, rozdáním svačinek a pak už se vysvětlovalo a soutěžilo. Disciplíny byly různé. Hod houbičkou do koše, přifouknout 1/2metrovou slámkou pigpongáč a přenést do určitého místa, hod „oštěpem“ do kruhu, střela na pidi branku atd. Abychom namáhali i hlavičky, tak byly znalostní kvízy – přiřadit vlajku ke státu, spojit dvojice z večerníčků a správně vytřídit odpad.

Děti si to užily a snad i dospělí. Aby nám všichni nezmrzli, tak se podával dětský punč, který uspěl už svým složením (nakrájené ovoce, želatinové bonbóny a čaj se Stévií). Ještě že jsme měli kotle!

Když všichni dosoutěžili, spočítali jsme body a děti s rodiči si zatím předávali zkušenosti s cukrovkou a startovali draky. Děti soutěžily ve třech kategoriích a tady jsou vítězové:

Kategorie nejmladších (4 – 6 let)
1. místo Ondrášek Růžička
2. místo Laurinka Aleksijevič
3. místo Matyáš Hýža

Kategorie střední (7 – 11 let)
1. místo Karolínka Hýžová
2. místo Kuba Měch
3. místo Robert Zedníček

Kategorie starších (12 – 17 let)
1. místo Gabča Macháčková
2. místo Nela Tirpáková
3. místo Petr Frčka

Všichni ze stupňů vítězů obdrželi medaile a tašku dárků k jejich veliké radosti . Blížil se čas oběda a tak se dětem chystal lunč a vážil chlebík. K naší velké radosti nám oběd sponzorsky dodala firma Váhala a spol. s r. o. Všem moc chutnalo a snědlo se vše – do posledního drobečku … děkujeme. Po tomto posilnění přišli na řadu draci. Hodnotila se vlastní výroba a vzlet. Vzhledem k vlhkosti se nedalo létat moc dlouho, ale přesto to byla paráda …. Všechna bodovaná místa vyhrála úžasné poháry s drahokamy (jak řekly děti ).

Vítězové:
1. místo Hýžovi
2. místo Měchovi
3. místo Danyiovi

Na svačinu byla nachystaná cukrová vata, s kterou už máme zkušenosti a víme, že v malém množství neuškodí. No a jelikož už byli všichni řádně zmrzlí a mokří, nezbývalo než ve 14:00 hodin akci předčasně ukončit.

Těším se na další akci, i když zatím nevím ani kdy, ani jak. Smyslem těchto setkání je podpořit rodiče i děti a umožnit jim vzájemné setkání. I já vím, že toto pro nás bylo na začátku důležité. Vidět, že v tom nejsem sám …. :-)

Mrzí mne, že z řad firem vyrábějících zdravotní pomůcky pro diabetiky se ozvala pouze jedna. Děkujeme těmto sponzorům:

ELI LILLY ČR, s.r.o.
Váhala a spol. s r.o.
Nikey s.r.o.
ARRIVA MORAVA a.s.
Česká spořitelna, a.s.
Policie ČR
MUDr. Radmila Dofková
Petr Těšický s rodinou
Maruška Vaculová

A všichni velcí a malí pomocníčci, bez kterých bych to nezvládla.

Děkuji. Ali

 

Náhledy fotografií ze složky Dia olympiáda a drakiáda

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář