Jdi na obsah Jdi na menu
 


Perníčky

Výměnných jednotek celkem: asi 30

Výměnných jednotek na 1 porci: 0,5

Suroviny:

240 g hladké mouky 16 VJ
75 g medu 5 VJ
1 vejce 0 VJ
1/2 lžičky jedlé sody 0 VJ
1 lžička pomletého koření (nové koření, anýz, badyán, hřebíček, skořice) 0 VJ
70 g fruktózy 6 VJ
   
CELKEM 27 VJ
Poznámka:
Podle velikosti tvarů vyjde asi 60 ks = cca 30 VJ a 1VJ = 2 ks.

Čas přípravy: 1 den na odležení těsta plus přibližně 2 hodiny

Postup:
Mouku prosijeme, zamícháme sodu s kořením, vejce rozšleháme s fruktózou a nalijeme s medem do mouky. Vypracujeme tužší těsto a necháme 1 den uležet. Pečeme na 200 stupňů. Po vytažení potíráme rozšlehaným vejcem.