Jdi na obsah Jdi na menu
 


Den dětí 2016

V sobotu 11. 6. 2016 se nám podařilo díky spolupráci a pod záštitou Fakultní nemocnice Olomouc a společně s fotbalovým klubem 1. HFK Olomouc uskutečnit Den dětí. Počasí se tvářilo, že to žádná paráda nebude, ale ani to nás nezastavilo. Chtěli jsme všem lidem ukázat, že i děti s cukrovkou můžou aktivně sportovat. Díky sestřičkám Milušce Zajíčkové a Kamile Málkové z Dětské kliniky FN Olomouc jsme mohli zájemcům změřit glykémii, vysvětlit jim rozdíl mezi DM 1. typu a DM 2. typu a taky je seznámit s tím, jak si počínat při onemocnění DM 1. typu. Přiblížili jsme všem práci a náplň našeho spolku Inzulínek.

 

img_6697.jpg

 

Od rána probíhal turnaj přípravek ve fotbale, ale my jsme měli domluveno benefiční utkání mezi našimi dia dětmi a rodiči. Díky sponzorům se nám podařilo zajistit trička a rozlišit obě družstva. Než došlo k samotnému zápasu, užívali si děti i jejich rodiče různé atrakce. Balónkoví klauni, malování na obličej, zásah hasičů, střelbu, jízdu na koních a jiné. Před obědem jsme odehráli benefiční utkání, které nakonec skončilo 4:1 ve prospěch "černých". Myslím, že výkony všech hráčů i družstva roztleskávaček ocenili všichni přihlížející a fandící.

  

img_7517.jpg

  

Během celého dopoledne byly prodávány lístky do tomboly se zajímavými cenami. Po obědě se ještě dohrávalo finále a pak… Bylo pro nás velkým a příjemným překvapením, že 1. HFK Olomouc věnoval celý výtěžek z prodeje lístků do tomboly spolku Inzulínek. Děkujeme.

Ještě musíme připomenout, že jeden tatínek - Petr Martinek - startoval za Inzulínek v běžeckém závodě na 5 km, který se zrovna v sobotu konal v Olomouci. Pro nás není důležité jeho umístění, ale to, že dokázal pro dobrou věc přemluvit i kolegu a že upoutal právě tím, že běžel za náš spolek.
 

_mg_5338.jpg

(zdroj: www.run-tour.cz)


Pro nás všechny to bylo skvělé odpoledne. Poznali jsme nové lidi a máme nové přátele. Ať už jde o dvě dámy z České průmyslové zdravotní pojišťovny, které měly stánek vedle nás a při prvním dešti nám nabídly svou střechu… nebo o balónkové klauny, kteří nám dělali tykadla, protože svatozář má už každý… Děkujeme FN Olomouc za jejich pomoc a 1. HFK Olomouc a panu Dercovi, který nám nabídl spolupráci. Děkujeme za naše děti i rodiče, kteří si ten den rozhodně užili.

P. S. A jak jsme se domluvili – příští rok opět na 1. HFK Olomouc. Děkuji Petaru Aleksijević a MUDr. Darině Aleksijević za nápad a zprostředkování.

Ali Jouklová - Inzulínek, z. s.

 

Všechny zveřejněné fotky ke stažení ZDE.

 

Náhledy fotografií ze složky Den dětí