Jogurtové muffiny
Suroviny: |
|
250 g polohrubé mouky | 16,6 VJ |
50 g sladidla Stevia !N nebo Natusweet 1:1 | |
15 g sladidla Cukropur (můžeme nahradit 40 kapkami sladidla Candys) | |
4 vejce | |
40 g mletých vlašských ořechů | 0,5 VJ |
100 ml slunečnicového oleje | |
1 kypřicí prášek do pečiva | |
24 g vanilkového Fructopuru (lze použít i vanilkový cukr klasický) | 2 VJ |
30 g najemno nasekaných jablečných křížal | 1,5 VJ |
2 bílé jogurty o obsahu 135 g (např. Florian active) | 1 VJ |
Všechny ingredience smícháme dohromady a hotovou těstovou směs vlejeme do formy muffin. Abychom se vyhnuli vymazávání a vysypávání forem moukou, je vhodné použít papírové košíčky. Pečeme asi při 150 oC v předehřáté troubě. Na dozdobení po upečení nebo i před upečením je možné použít kakao se sladidlem nebo lehce nastrouhanou tmavou čokoládou.
Výborně vypadá i při použití formy na pečení - srnčí hřbet - formu nutno vymazat, lze lehce dozdobit čokoládou.
1 VJ (12 g sacharidů) = 40,6 g muffin