Jdi na obsah Jdi na menu
 


Jogurtové muffiny

Suroviny:

250 g polohrubé mouky  16,6 VJ
50 g sladidla Stevia !N nebo Natusweet 1:1  
15 g sladidla Cukropur (můžeme nahradit 40 kapkami sladidla Candys)  
4 vejce  
40 g mletých vlašských ořechů  0,5 VJ
100 ml slunečnicového oleje  
1 kypřicí prášek do pečiva  
24 g vanilkového Fructopuru (lze použít i vanilkový cukr klasický)  2 VJ
30 g najemno nasekaných jablečných křížal  1,5 VJ
2 bílé jogurty o obsahu 135 g (např. Florian active)  1 VJ

 
Všechny ingredience smícháme dohromady a hotovou těstovou směs vlejeme do formy muffin. Abychom se vyhnuli vymazávání a vysypávání forem moukou, je vhodné použít papírové košíčky. Pečeme asi při 150 oC v předehřáté troubě. Na dozdobení po upečení nebo i před upečením je možné použít kakao se sladidlem nebo lehce nastrouhanou tmavou čokoládou.

Výborně vypadá i při použití formy na pečení - srnčí hřbet - formu nutno vymazat, lze lehce dozdobit čokoládou.

1 VJ (12 g sacharidů) = 40,6 g muffin