Jdi na obsah Jdi na menu
 


Maškarní karneval 2018

První letošní akcí Inzulínku byl maškarní karneval, který se konal 17. března v kulturním domě v Hustopečích nad Bečvou. Tématem karnevalu bylo „Volání divočiny“. V sále kulturního domu byli proto k vidění indiáni, papoušci, tygřice, opice a mnoho dalších krásných masek. Rodiče i děti si dali záležet, aby právě jejich maska byla tou nejkrásnější.

Pro organizátory, kteří pravidelně připravují akce sdružení, si rodiče přichystali překvapení v podobě malého dárku, kterým jim poděkovali za čas a ochotu věnovanou přípravě těchto akcí. Poděkování patřilo Ali Jouklové, Alence Kadlčákové a manželům Těšickým.

29314201_3291862187499027_868253941266120704_n.jpg


Na karneval dorazil i klaun Hopsalín, který měl pro děti přichystané různé soutěže, hry a tanečky. Děti si s ním užívaly veselé chvilky, plnily úkoly a za odměnu jim klaun vytvořil z balónku, co si přály.

Nastal čas obědu a tak začalo hromadné měření glykémií a píchání inzulínu. Našemu synovi moc pomáhá, když vidí, že v tom boji se sladkým nepřítelem není sám.

Všichni hlasovali a rozhodli o tom, která maska dětí i dospělých se jim líbí nejvíc. Došlo i na vyhlášení a předání cen. Nesměla chybět ani tombola, kterou mají děti ze všeho nejraději. Vždy netrpělivě čekají, zda nebude vylosováno zrovna jejich číslo. Nakonec každý vyhrál nějakou tu drobnost a byl spokojený.

dsc_6366.jpg


Rodiče si povídali – diskutovali o diabetu svých dětí a předávali si zkušenosti. Ty ze života jsou těmi nejcennějšími. Pravidelné setkávání s těmito lidmi nás nabíjí pozitivní energií a optimismem do dalších dní. Moc děkujeme a těšíme se na další akci pořádanou naším spolkem.

Renata Růžičková

 

Několik videí z maškarního najdete ZDE a jedno krásné souhrnné pak TADY.

 

Náhledy fotografií ze složky Maškarní karneval 2018