Jdi na obsah Jdi na menu
 


Mikuláš 2018

Dnešní den měl pro mě velké kouzlo. Je dnem poslední letošní akce Inzulínku a tou je Mikulášská nadílka. Nebudu zastírat, že je tato akce i tou největší a obvyklý počet účastníků je kolem stovky lidí. Ale pohled do rozzářených dětských očí… tohle je prostě NEJ. Je potřeba zajistit raut a také nadílky pro děti. Letos jsme to ale měli malinko jinak. Čekali jsme hosta, který nám svou návštěvu sliboval už od Rališky, ale bohužel to pracovně nešlo (taky to bylo na poslední chvíli ). No – začínali jsme v 10:00 hod. Děti si mohly vyrobit drobné dárky … barevný písek do skleničky nebo vonnou sůl. Protože naše děti rády tvoří, bylo v mžiku všechno pryč.

03.jpg


Pak už byl pomalu čas na oběd a na připravený raut. Všichni naplnili bříška a pak … Přišel ON. Jirka Tkadlčík – největší silák světa do váhy 105 kg a pro naše děti prostě BOREC! Jen si tak sedl a povídal … o tvé své cestě za vítězstvím, které není jen jedno a o svém životě a svých splněných snech. A proč byl pro nás rodiče tak úžasný, ale ještě víc pro naše děti? Světe div se, on sám je diabetik I. typu a ono to JDE! Navíc je to člověk hrozně skromný a na nic si nehraje.

08.jpg

 
A pak... pak už přišel Mikuláš a každému z dětí donesl za básničku nebo písničku nadílku… 6 hodin uběhlo jako voda a za organizátory musím říct – ráda jsem Vás přátele zase viděla. A protože to byla letos poslední akce, budeme se na Vás těšit zase v roce příštím a máme Vás rádi a rádi to pro Vás děláme, a i proto Vám všem přejeme klidné svátky, a protože víme, jak je zdraví vzácné, tak hodně zdraví.

36.jpg


Ali & Alča
 

P. S. Je nám líto, že naše „Jitřenka“ nemohla, ale my na ni mysleli a dárky budou doručeny.

 

Náhledy fotografií ze složky Mikuláš 2018