Perníčky
Výměnných jednotek celkem: asi 30
Výměnných jednotek na 1 porci: 0,5
Suroviny: |
|
240 g hladké mouky | 16 VJ |
75 g medu | 5 VJ |
1 vejce | 0 VJ |
1/2 lžičky jedlé sody | 0 VJ |
1 lžička pomletého koření (nové koření, anýz, badyán, hřebíček, skořice) | 0 VJ |
70 g fruktózy | 6 VJ |
CELKEM | 27 VJ |
Poznámka: Podle velikosti tvarů vyjde asi 60 ks = cca 30 VJ a 1VJ = 2 ks. |
|
Čas přípravy: 1 den na odležení těsta plus přibližně 2 hodiny |
|
Postup: Mouku prosijeme, zamícháme sodu s kořením, vejce rozšleháme s fruktózou a nalijeme s medem do mouky. Vypracujeme tužší těsto a necháme 1 den uležet. Pečeme na 200 stupňů. Po vytažení potíráme rozšlehaným vejcem. |