Perníčky
Výměnných jednotek celkem: asi 30
Výměnných jednotek na 1 porci: 0,5
|
Suroviny: |
|
| 240 g hladké mouky | 16 VJ |
| 75 g medu | 5 VJ |
| 1 vejce | 0 VJ |
| 1/2 lžičky jedlé sody | 0 VJ |
| 1 lžička pomletého koření (nové koření, anýz, badyán, hřebíček, skořice) | 0 VJ |
| 70 g fruktózy | 6 VJ |
| CELKEM | 27 VJ |
| Poznámka: Podle velikosti tvarů vyjde asi 60 ks = cca 30 VJ a 1VJ = 2 ks. |
|
|
Čas přípravy: 1 den na odležení těsta plus přibližně 2 hodiny |
|
| Postup: Mouku prosijeme, zamícháme sodu s kořením, vejce rozšleháme s fruktózou a nalijeme s medem do mouky. Vypracujeme tužší těsto a necháme 1 den uležet. Pečeme na 200 stupňů. Po vytažení potíráme rozšlehaným vejcem. |
|
