Jdi na obsah Jdi na menu
 


Předvánoční posezení s Mikulášem

Dílničky a Mikuláš

Postřehy z Mikuláše Vám dnes „popsala“ jedna maminka – Renatka Růžičková. Díky.

Akcí pořádaných sdružením INZULÍNEK se účastníme pravidelně. Pokaždé se setkáme s úžasnými lidmi, s rodiči si vyměníme zkušenosti s diabetem a náš syn pozná, že v tom není sám a že i jiné děti si měří glykémii a píchají inzulín. Proto když jsme obdrželi pozvánku na „Mikulášskou nadílku“, neváhala jsem ani minutu a přihlásila jsem nás všechny - sebe, manžela i našeho skoro pětiletého syna Ondřeje. Jediné, co by nám mohlo cestu překazit, by byla nemoc. Ta se Ondrovi naštěstí vyhnula a my jsme mohli první prosincovou neděli vyrazit do Olomouce. Pro děti byla připravena originální vánoční dílna, kde si každý mohl sám, nebo za pomoci rodičů vyrobit andílka, čerta nebo cokoli jiného s vánoční tématikou. Měli jsme možnost ochutnat vánoční cukroví, které napekli šikovní rodiče a nezapomněli se s ostatními podělit o recepty, jejichž součástí byly i přepočty na výměnné jednotky.

Když přišel Mikuláš s anděly a čertem, děti netrpělivě očekávaly, zda dostanou odměnu, nebo si je čert odnese do pekla. Nakonec všechno dobře dopadlo a každé dítko, ať už velké nebo malé, bylo odměněno nadílkou. Mikuláš měl připraveny balíčky i pro lékaře, sestřičky a všechny skvělé lidi, kteří se podílejí na akcích pořádaných pro děti s diabetem. Pravidelné setkávání s těmito lidmi nás nabíjí pozitivní energií a optimismem. Moc děkujeme a těšíme se na další akci pořádanou tímto sdružením. 

Renata Růžičková

 foto.jpg

 

Hlavním sponzorem, který na akci poskytl jak finanční prostředky, tak i dárky dětem do balíčků, byla Česká spořitelna. Děkujeme!

 

logocs.jpg

  

Za naše sdružení bych dále ráda poděkovala firmám Abbott, Roche a Johnson & Johnson, díky kterým našly děti v mikulášské nadílce i proužky do svých glukometrů.

Tradičně děkuji všem pomocníčkům, kteří se podíleli na přípravě i hladkém průběhu .

P. S. Na oddělení 21A Dětské kliniky FN Olomouc jsme darovali stolní fotbálek, pastelky a plastelínu. Doufáme, že i to málo dětské pacienty potěší.

Všem přejeme klidné vánoce a do nového roku hlavně pevné zdraví a úžasné glymči.

Za OS Inzulínek Alča & Alča

 

Náhledy fotografií ze složky Mikuláš

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář