Jdi na obsah Jdi na menu
 


Florbalový turnaj

Dne 19.5.2013 jsme se zúčastnili 1. ročníku florbalového turnaje dětí s diabetem I. typu v Ostravě. Pořádal ho Sportovní Klub Diabetiků (ostravské sdružení) v Ostravě. Věk nerozhodoval, ale podmínkou bylo, že v týmu byli pouze dva jedinci bez této nemoci. Za náš Olomoucký kraj se účastnili členové a přátelé občanského sdružení Inzulínek. Kluky jsme poskládali z různých míst. Zastoupilo nás Brno, Praha, Hlučín a Hustopeče nad Bečvou. Měli jsme i Gabču ze Zlína, ale ta nám bohužel těsně před akcí onemocněla.

V neděli jsme tedy do Ostravy nastoupili v sestavě 5+1 (hrací počet) bez náhradníka. Konkrétně: Matěj Lhotský, Sebastian Ticháček, Jakub Novák, Martin Krososka, Petr Těšický a Radomír Joukl jako brankář a kapitán. Musím poděkovat řediteli ZŠ Hustopeče nad Bečvou p. Bečákovi, který nám zapůjčil brankářskou výstroj a florbalky, a také našim fotbal. trenérům z Hranic, kteří zapůjčili dresy. Zbytek a to nadšení a bojovnost už zajistili kluci sami. Musím podotknout, že se mezi sebou všichni neznali, florbal hrají jen rekreačně a nikdy spolu nehráli. Přesto se dokázali domluvit na svých pozicích a každý zápas brali naprosto vážně a zodpovědně! Hrálo se 3x po 10 minutách, což je pro diabetika slušný výkon. První zápas se sehrávali a přesto dokázali uhrát výsledek 4:0. V tom dalším už 6:1 a poslední jsme natřeli Ostravě 9:2. Kluci byli úžasní, podali maximální výkon a odvezli si zlato! Snad jen zmíním, že i skóre měli zdaleka nejlepší a ten úspěch si 100% zasloužili. Blahopřejeme.

Alena Jouklová

 

Fotky z turnaje naleznete v našem fotoalbu (viz níže) a také na stránkách Sportovního klubu diabetiků ZDE (část fotografií se shoduje, ale objevíte tam i fotky jiné).

 

Náhledy fotografií ze složky Florbalový turnaj