Jdi na obsah Jdi na menu
 


Archiv aktualit 2016

Sdružení rodičů a přátel diabetických dětí v ČR z.s. umístilo na YouTube video nejen o jednom letním dia táboře pořádaném v roce 2016, ale o cukrovce u dětí všeobecně, o měření glykémií, aplikaci inzulínu, počítání výměnných jednotek u jídla, sportovních aktivitách při DM 1. typu a také o významu existence tohoto spolku. Video je ke zhlédnutí ZDE.


Jak se sluší a patří - bezmála v počtu 130 účastníků - jsme v sobotu 10. prosince akcí Mikuláš 2016 zakončili další rok činnosti Inzulínku. Dáša Jašíčková bleskově dodala nejen fotografie, ale po naší prosbě také obratem sepsala článek, v němž zmíněnou akci krásně shrnula, za což jí patří veliká pochvala. Inspiraci k vánočnímu pečení pro diabetiky a celiaky můžete najít v receptech, které na Mikuláše přinesli rodiče. Nechyběla samozřejmě ani ochutnávka skutečných výtvorů připravených na základě těchto receptů. Děkujeme!


Od Nadačního fondu Avast se nám podařilo získat finanční příspěvek na nákup zařízení pro kontinuální měření - přijímače, vysílače a senzory. Děkujeme zejména MUDr. Jitřence Venháčové a dále také MUDr. Petře Venháčové a sestřičce Milušce Zajíčkové z Dětské kliniky FN Olomouc za velikou a nezištnou pomoc se zpracováním žádosti. Další informace naleznou členové Inzulínku ve svých e-mailových schránkách.


Na trhu se objevilo nové sladidlo s názvem Čekankový sirup Originál. Upozornila nás na něj paní Lenka Prokopová, která ho s úspěchem vyzkoušela u několika receptů, jež nabídla k dispozici všem zájemcům. Děkujeme! 


Společnost Novo Nordisk stahuje jednu šarži léčivého přípravku GlucaGen® 1 mg HypoKit z trhu v České republice. Šetřením bylo zjištěno, že malý počet (0,006 %) jehel v určitých šaržích byl u léčivého přípravku GlucaGen® 1 mg HypoKit oddělen od injekční stříkačky. S cílem ochránit bezpečnost pacientů společnost Novo Nordisk stahuje dotčené šarže od distributorů, lékáren a od pacientů v České republice. Další informace jsou zveřejněny na webu SÚKL. Dopis pro pacienty včetně možných dotazů a odpovědí na ně je k dispozici ZDE.


Doc. MUDr. Kateřina Štechová, Ph.D. vydala v letošním roce knihu "Dítě diabetické matky v otázkách a odpovědích" určenou nastávajícím maminkám, které trpí cukrovkou a chtějí se dozvědět o tom, jaká jsou rizika těhotenství s diabetem pro ně a pro miminko. Více se o knize a možnosti jejího objednání dozvíte na letáčku (na něm uvedený odkaz na eshop se mi však zobrazuje jako nefunkční, správný by měl být http://eshop.geum.org/knihy.php).


Tentokrát udělala vynikající reklamu Inzulínku samotná předsedkyně našeho spolku Ali Jouklová. Poslechněte si ji v rozhovoru s moderátorkou Ditou Vojnarovou vysílaném ve středu 20. dubna 2016 na Českém rozhlase Olomouc.


ARCHIV AKTUALIT 2021

ARCHIV AKTUALIT 2020

ARCHIV AKTUALIT 2019

ARCHIV AKTUALIT 2018

ARCHIV AKTUALIT 2017